Filtreler bir gaz akımı içindeki aşırı tozları gaz ve duman içinden su ile çökerterek çevre kirliliğini önleme amaçlı kullanılırlar. Maksimum verim elde etmek gaz ayırmada hangi işlemin uygun olduğuna ve doğru seçim yapmaya bağlıdır. Temel olarak bir toz tutmada gazın girdiği bölüm tozların ayırıldığı yer, partikül toplandığı bölüm ve temiz havanın geri ortama verildiği alan. Dizayn kriterlerinde gaz yoğunluğu, akış hızı, sıcaklığı, viskozitesi, gaz akış basıncı, patlayıcı, yanıcı özelliklerin kontrol edilmesi, bilinmesi gereklidir.

Filtreleme 2 şekilde gerçekleşir 1. aşama Yüzey filitrasyonu doğrudan filtre elemanı tarafından süzme, ayırma işlemidir. 2. Aşama ise derin filitrasyon. Bu filtre yüzeyi yerine oluşan toz pastası tarafından yapılarak verimliliği arttıran bu bölümdür. Ancak pasta kalınlığının kontrolü basınç artışını önleme 

açısından çok önemlidir. Filtrelerin ana parametreleri şunlardır.

 

  1. Ayırma verimliliği (mgr / m3)
  2. Devamlı çalışmada basınç düşümü ( mbar )
  3. Toz ayırma kapasitesi ( gr / m3 )

Sulu sistem filtrelerinin verimli ve doğru bir şekilde çalışması ve ölçümlerde gerekli de­ğerleri sağlaması için belirli oranlarda ve genişlikte tasarlanması yani doğru dizayn sağlanmalıdır, yeterli miktarda su püskürtmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle gerekli tasarım çalışması yapılmalıdır. Aksi takdirde sulu baca filtresi sistemi verimsiz çalışacaktır. Bimm havalandırmanın uzun yılların deneyimi ile en zor problemleri çözmeye hazırdır. Kirli hava, özel olarak tasarımını yapılmasını BİMM Marka yıkama ünitesinde yıkanarak ya­ğı ve tozu % 80 oranında, kokuyu %70 oranında aktif karbonlu filtre ünitesiyle temizler. Sulu Sistem Filtre Ünitesi Aspiratörle birlikte ayrı ayrı üretilir. 2.000 m³/h -25.000 m³/h de­ğerleri arasında özel olarak tasarlanıp üretilmektedir. Yıkama ünitesi içi 2 kat antipas siyah sacdan diğer elektrostatik toz boyalı olarak üretilmektedir. İsteğe bağlı olaraktan paslanmaz olarak ta imalatı yapılmaktadır. Bu da kullanım ömrünü uzatır.

Sulu sistem filtre ünitesi yemek kokuları (ızgara, balık vb. kokular) dumanlı hava, zehirli hava, tozların ortama yayılmadan önce temizlenmesini ve ortama temiz hava verilmesini sağlar. Bu da daha sağlıklı bir ortam ve daha memnun müşteriler, daha verimli bir iş yeri demek.